Prima atestare documentară a satului Sucevița datează din 6 august 1582, și este legată de familia Movilă și de așezământul ridicat acolo. Cronicarul Miron Costin spunea: „au murit Ieremia-Vodă în anul 7116 (1606). Rămasu-i-au pomană în țară, mănăstirea anume Sucevița, de dânsul făcută.”
Această localitate a fost și este cunoscută în țară datorită existenței aici a Mănăstirii Sucevița – ctitorie a Movileștilor, precum și a locuitorilor ei harnici și gospodari. Existența Mănăstirii și-a pus amprenta, în întreaga istorie a satului asupra dezvoltării lui, mai ales din punct de vedere istoric, cultural și în actualitate, turistic. Acolo, în permanență, au venit și
vin vizitatori atrași de existența monumentului istoric, care este una din cele cinci ,,perle’’ ale Bucovinei.
Localitățile din cadrul comunei sunt satele Sucevița și Voievodeasa.
Satul Voevodeasa a fost cândva o comună. În Valea Voievodului, din Bucovina, la începutul sec. al XIX-lea era înființată Colonia germană Fürstenthal (furst-voivod, principe, iar tal-vale), în care locuiau germani originari din Boemia. Însă odată cu terminarea primului război mondial, în anul 1918, în Noiembrie 1918, Bucovina, revine în granițile României Mari, deci, și Comuna Fürstenthal intră în componența statului român și de atunci este cunoscută sub numele de VOIVODEASA.
Dacă până în anul 1918 în comuna Furstenthal ca și în Bucovina, limba oficială era limba germană, din 1918 în Voivodeasa este întrodusă Limba română ca limbă a oficialităților. Comunitatea și-a continuat viața prosperă în cadrul statului român.
Însă, odată cu venirea lui Hitler la putere în Germania și în rezultatul propagandei naziste, care au sprijinit etnicii germani sub toate formele să emigreze înspre acea Mare și Veșnică Germanie, comuna a fost depopulată de etnicii germani și a fost colonizată din nou, dar de această dată, cu familii de români, mai ales din comuna Sucevița, comuna Marginea și din împrejurimi mai îndepărtate. Totuși, în acest sat au rămas doar cca. 7 (șapte ) familii de germani cu 31 de suflete. De aceea, odată cu împroprietărirea din 1942 prin Ordinul Primăriei Bucovina, Directoratul Afacerilor Administrative Nr.7158/1942 și Ordinul Nr.682/1942, comuna Voivodeasa a fost desființată, declarată SAT și lipită (nu contopită) de Comuna Sucevița.