Strategia de dezvoltare

SUMAR

Invalid Api key.Please enter a valid Api key.

Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Sucevița, pentru perioada 2021-2027

Planificarea strategică pornește, în contextul actual, luând în considerare rezultatele Analizei situației existente din punct de vedere socio-economic, al mediului și nivelului de echipare tehnică și socială, cât și direcțiile și obiectivele fixate de diversele abordări strategice regionale, naționale, județene care condiționează contextul local și elaborarea unei direcții de evoluție a dezvoltării localității.

În rezultat, luând în considerație strategiile de dezvoltare națională, județeană și regională, analiza situației existente generează direcții de dezvoltare prioritare în raport cu așteptările comunității, considerate ca fiind principalele modalități de realizare a scopului de creștere generală a nivelului de dezvoltare al acesteia. Fiecare dintre aceste direcții presupune parcurgerea obiectivelor strategice care pot fi realizate, prin măsuri și acțiuni grupate în axe prioritare specializate, care conțin proiecte, măsuri și intervenții specifice, de a căror prioritizare, planificare și mod de concretizare, depinde implementarea în condiții optime a strategiei și atingerii obiectivelor propuse.

Pentru realizarea Planului Local de Acțiune, primăria comunei, ca autoritate publică locală, trebuie să-și întarească capacitatea instituțională la toate nivelele de decizie și execuție. Aceasta presupune atragerea și furnizarea de resurse financiare suficiente și mobilizarea resurselor umane, identificarea celor mai eficiente mecanisme de comunicare, dar și analizarea cadrului administrativ de alocare a responsabilităților.

Rezolvarea problemelor curente, cât și a celor de ce vor apare în viitor depinde în foarte mare măsură de gradul de competență al conducerii administrației publice locale.

Materializarea capacității instituționale este un proces de durată în care administrația publica trebuie să acționeze pentru schimbarea radicală a atitudinii funcționarului public față de accesul cetățenilor la activitatea administrației.

În acest sens o principală preocupare a primăriei comunei a fost de armonizare a procedurilor administrative cu cele ale Uniunii Europene.

Principalele obiective ale strategiei de dezvoltare locala a comunei sunt:

  • Asigurarea accesului neîngrădit la infrastructură (apă, distribuție gaze și canalizare)
    a tuturor locuitorilor și al consumatorilor economici din comună;
  • Reabilitarea și modernizarea în conformitate cu necesitățile și standardele europene
    a școlilor;
  • Optimizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport, telecomunicații și energie;
  • Protejarea mediului prin conformarea progresivă cu standardele de mediu din Uniunea Europeană pe care România va trebui să le atingă în totalitate;
  • Garantarea condițiilor pentru crearea unor activități rentabile în zootehnie și agricultură;
  • Combaterea excluderii și dezechilibrelor sociale prin crearea de noi oportunități
    investiționale.

Pentru a citi integral Strategia de Dezvoltare Locală, vă rugăm să dați click aici.

Skip to content